Dortujeme v Praze II
A je to tu, další dortování! Děláme dva dorty pro dva malé oslavence. Jeden den se peklo a druhý den se zdobilo. Jeden byl holčičí a jeden klučičí. Jeden korpus byl světlý a druhý tmavý. Světlý korpus byl ochucený Bourbon vanilkou a citronovou kůrou z BIO citronu. Do tmavého korpusu jsme přidaly 70% čokoládu. Oba základy jsou na bázi piškotového těsta, kam přidáváme BIO sezamový olej.
Peklo se v troubě Míele s dolním a horním pečením. V den pečení je potřeba dorty po zchladnutí i naplnit a pomazat. Ve vanilkovém korpusu byl krém z mascarpone a čerstvé maliny. Mascarponový krém jsme použily i do tmavého dortu a přidaly jsme na kostičky nakrájenou mléčnou čokoládu.
Druhý den se od rána zdobilo. Obarvení potahové a modelovací hmoty, vytvoření postaviček, písmen, kytiček, vloček…. nám zabralo spoustu času. Ale stálo to za to. Dorty se líbily a to je to nejdůležitější.