Ryba v obálce
Musím se s vámi podělit o skvělý způsob jak si připravit filet z bělomasé ryby bez kůže. Nejraději kupuji ryby v Makru. Jsou čerstvé a výběr je veliký. U menších filetů často nebývá kůže. Ta je důležitá na zpevnění masa při přípravě na pánvi. Filet bez kůže má tendenci se na pánvi rozpadat, místo krásného kousku masa mám neforemnou hmotu. Mám skvělý typ. Ustřihnu si větší kus pečícího papíru, položím na něj rybu, osolím, opepřím, přidám bylinky nebo na plátky nakrájený česnek nebo obojí. Pokapu olivovým olejem, někdy přidám i trochu suchého bílého vína. Plátek ryby pečlivě zabalím a dám na plechu do trouby na 200 stupňů a 20 minut. Ryba je hotová, krásně šťavnatá a plná vůně a chuti.